Oud-ns-amersfoort.jouwweb.nl
Home » RIJDEND PERSONEEL » Conducteurs

                                                                Mcn Oner Hamarcu, Mcn Jaap Vastenburg, Hc Wiebe Tolsma en Hc Aad van der Bor

                                                                 Wiebe Tolsma Hoofdconducteur van 1992 tot 2015       

Wiebe Tolsma: In 2012 maakte ik deel uit van het team service Heroes tijdens de Olympische Spelen te Londen.
Ik heb daar met een geselecteerd team van 50 NS personeelsleden uit het gehele land gewerkt ( service verlening). Dit omdat de NS daar dochterondernemingen heeft o.a. Abellio (deel van het stadsvervoer in Londen) en een treinmaatschappij “Greater Anglia.” en ook een van de hoofdsponsoren was van de Olympische spelen. Ik heb daar o.a. gewerkt op vliegveld Stansted, Southend, de haven van Harwich, op de NS shuttle bus van metrostation Wood Green naar het Holland Heineken Huis en bij de reisinfobalie in het Holland Heineken Huis. Ook waren er 500 OV fietsen naar de oranje camping verscheept voor de verhuur. Middelste foto met Ellen Broen ook uit Amersfoort.

Beelden van mijn laatste rit: Handruk van een dankbare reiziger en van mijn zoon te Leeuwarden met mijn vroegere mentor HC Hans Leijssenaar.

Met Ron Zoethout Mcn van mijn laatste rit Zwolle- Leeuwarden. De Amso (ass. manager S & O) Frans Sonders knipt mijn stropdas af.

HC Stuiver dacht in Amsterdam Watergraafsmeer een stukje mee te rijden met een optrekkende goederentrein doch het was een vertrekkende trein. Hij zat op een buffer. Het was winter. Koud. En hoe hard hij ook schreeuwde bij posten en stations, hij werd pas in Apeldoorn uit zijn benarde positie bevrijd. Sindsdien was zijn bijnaam "de bufferconducteur". 

Conducteurswagen een DG. De goederentreinen vervoerden destijds een conducteur, die zorgde voor de documenten, treinrapport enz. De wagen was voorzien van een kolenkachel, aanmaakhoutjes, kolen, een schrijftafel en een WC.